Om oss

Jag som innehar stamnamnet SE*Alerias heter Susanne Vikström. Jag bor i Sävar, en liten by strax norr om Umeå, tillsammans med min sibiriska katt Madicken.

 

Eftersom jag och min dotter har allergi så hade vi aldrig kunnat tänka oss att det skulle kunna fungera med katt i hemmet. Jag hade hört talas om den sibiriska katten och att den i vissa fall kunde fungera för allergiker. Till vår stora lycka så fungerade det bra för oss med de sibiriska katterna.

Gissa om vi blev sugna på en egen familjemedlem! Efter några veckors intensivt sökande så fanns han där, vår lille prins, S*Grevinnans Merlot! Merlot kallas dagligen för Ramses, ett starkt namn på en katt med en stor portion personlighet. Ramses kom hem till oss i augusti 2011 och det dröjde inte länge förrän vi var sugna på en till liten familjemedlem. I juni 2012 flyttade vår lilla prinsessa, S*Altaicas Chana, in till oss och lyckan var total! Nu bor Chana med vår dotter, Elina, i Umeå. I februari 2014 var det dags för nästa älskade sibir att flytta hem till oss, S*Lubov Sibiri Nastasia Tolstova, där Lubov Sibiri betyder just älskade sibir! En härlig familjemedlem i familen var racer-räkan S*Lince's Nicoletta Braschi som flyttade in hos oss i april 2016! Nicoletta bor idag hos en underbar familj i Umeå. Under sommaren 2021 åkte vi till södern och hämtade hem vårt underbart busiga blåbär SE*Bellinka's Citéa d'Amore.
Några av våra älskade katter har varit tvugna att flytta till nya fina hem då det visat sig att de inte trivs i vår kattgrupp hemma hos oss. Svåra beslut men det har visat sig vara det allra bästa för katterna! Ibland måste vi släppa taget och inse att de får ett underbart liv i en annan familj.
Dessa katter är underbara och var man än går så har man en liten sibbe med sig!
Våra katter är självklart älskade familjemedlemmar och det viktigaste för oss är att de mår bra. För att kunna ge dem och de kattungar vi kommer att föda upp den tid och kärlek de behöver, och för att kunna bevara en harmonisk kattgrupp, har vi valt att begränsa antalet katter under vårt tak. Alla kattungar som kommer att födas upp hos SE*Alerias är uppfödda med massor med av kärlek, engagemang och är vana vid det mesta som familjeliv innebär.
"När en katt ligger i ett rum och sover finns det inget för en inredare att göra där."
-Ernst