GIP,IC S*Altaicas Chana

Bor hos vår dotter Elina i Umeå.
Kallas: Chana, Kastrat
Född: 2012-03-09                            
Färg: Svartsköldpaddsilverspotted (fs 24)
Blodtest: Blodgrupp A        
HCM-test: 2013-09-24 u.a.
Övriga test: FIV och FeLV neg.

- Stamtavla / pedigree


Chana är vår drottning som flyttade in till oss i juni 2012 och skulle bli vår första avelshona. Ödet ville dock annat och idag är hon kastrerad. Eftersom sibiriska katter är beroendeframkallande tog det inte lång tid att förstå att vi (jag) absolut ville att Ramses skulle få en kompis. När jag i april 2012 hos S* Altaicas som hade en kull på tre veckor så föll jag pladask för en liten svartsköldpaddsilverspottedhona. Hon var så näpen med sin lilla röda strimma på huvudet och liten tunn bläs på nosen. Bläsen gick ända ner på nosspegeln så att ett litet hjärta formades. Henne ville jag bara ha och jag är otroligt glad att Catharina gav mig förtroendet att köpa denna underbara lilla tjej.
Hon är en vacker tjej med ett fantastiskt silver, men framför allt har hon ett vackert sibbe-uttryck som jag gillar skarpt. Även domarna gillar hennes uttryck för det har gått bra för Chana på utställningarna. Till skillnad från Ramses så verkar hon tycka att utställningar är rätt okej. Hon studsar inte fyrfota men har inget emot att visa upp sig för domarna.

Chana är en liten pratkvarn, hon pratar på mest hela tiden och vissa läten går inte att ta miste på, det är när det gäller mat och gå ut.

Chana har en hög spinnfaktor när hon varje kväll kryper upp till mig i sängen och vill gosa. Hon kommer och hämtar mig runt 22-tiden oavsett dag för då är det dags att mysa i sängen.