S*Grevinnans Merlot

Kallas: Ramses, Kastrat                
Född: 2011-05-04                            
Färg: Bruntigré (n 23)      
HCM-test: 2012-08-01 u.a; 2015-03-18 u.a.

Merlot eller Ramses som han kallas dagligen är vår första sibiriska katt som flyttade in till oss i augusti 2011. När jag åkte till Tavelsjö och kollade på kullen när de var fem veckor var det en liten, blyg och gosig kille. Det var självklart att han skulle få flytta hem till oss.

Fotograf: Maria Westling

Ramses är en försiktig kille, men samtidigt vet han exakt vad han vill. Han har en stark personlighet och är riktigt lurig när han försöker få sina behov tillgodosedda, särskilt när det gäller mat och go´saker. Ramses älskar att leka ”tittut” och är barnsligt förtjust i att jagas och även jaga oss. Ramses älskar att vara ute och därför har han lärt sig att öppna dörrar och lycka för honom är när vi glömt att låsa ytterdörren, mindre lycka för oss. Idag är Ramses så otroligt mycket "sibbekatt", svårt att beskriva men trots att han inte är någon knäkatt så har han en helt otrolig personlighet och skänker oss många glada skratt. Han är en aktiv och familjesocial kille som följer oss från rum till rum, han vill vara med ”där det händer”. Han älskar att smyga på matte när hon är i trädgården och rensar ogräs. Ramses blev tidigt kastrerad och har inte gett någon kull.

Tyvärr så gillar Ramses inte alls utställningar och han fick tidigt pension från dessa. Tack snälla Camilla för förtroendet att förvalta denna guldklimp.

CH S*Nikopejas ManikeNeko Lenora  och S*Gorabellas Martinko