Välkommen till Alerias kull 11!

Här kommer kullen som Madicken födde den 8 april 2023 att presenteras inom kort. Nu har de små fått sina namn. Vi har valt att ge kattungarna sina namn efter karaktärerna i systrarna Anne, Emily och Charlotte Brontës litterära verk. Systrarna levde i början och mitten av 1800-talet. De var alla författare och deras bidrag till engelsk litteratur är än idag ovärderligt.
Bland de mest betydelsefulla romanerna är Charlotte Brontës
Jane Eyre.

Kullen är tio veckor

Matte har haft så fullt upp så hon har inte hunnit fota oss men vi har utvecklats fint ändå. Vi älskar uterummet och kattgården, vi både busar, sover och myser där. Vi har varit hos veterinären och fått vår första vaccinationsspruta. Åka bil är ingen match och alla gillar väl att åka Volvo. Nu har vi kommit på att torrisar är rätt gott, även om blötmaten fortfarande är favoriten.

Silas

Killen som kommer att få bli pappa om allt fortsätter på ett bra sätt.

Mathilde

Nelly

Georgiana

Timothy

Kullen är åtta veckor

Nu är exakt hela huset intaget av de fem nyfikna småttingarna! De älskar att vara i uterummet och även att leka med draperiet till duschen är en favorit. Några turer ute i kattgården har det blivit och den stora rabatten är perfekt som kattlåda. Sedan är det fullt av trumpetande när det vankas mat, den kan inte serveras fort nog åt fem hungriga huliganer.

Silas

Mathilde

Nelly

Georgiana

Timothy

Kullen är sju veckor

Det är bus, lek och miljöträning dagarna långa när de tvåbenta är hemma. Vi testar nya leksaker, rum och även lite olika mat. Matte tycker att det är bra att vi är van vid olika smaker så att vi inte blir så kräsna men oj, på den punkten kan vi nog lura henne. Vi klättrar i det anpassade klätterträdet och det blir lite lurigt när matte precis klippt klorna men det hanterar vi också.

Silas

Mathilde

Nelly

Georgiana

Timothy

Kullen är sex veckor

Matte har haft så fullt upp med någon kattutställning att det inte blev bilder vid fem veckor. Nu har vi en stor katthage - ett helt rum och vi miljötränar ute i uterummet och i huset men då vill husse och matte vara med. Vi har fått riktig sand i lådan och den sprider vi ute i hela rummet minsann. Några av oss har även förstått att torrisar är gott och går att äta, de andra blir lurande när de äter blötmat eftersom matte smyger ner torrisar i blötmaten. Vi busar och leker och i nästa stund sover vi djupt, precis som det ska vara vid sex veckors ålder.

Silas

Mathilde

Nelly

Georgiana

Timothy

Kullen fyra veckor

Det har hänt saker under den senaste veckan, vi älskar mat, har fattat vad lådan med havregryn är till för och kommit på att vi kan leka med varandra. Vi förstår inte varför matte hållit så koll på att det blir chokladpinnar i havregrynet, tur att hon inte berättar om det på sitt arbete. Vi gillar de små bollarna och prasselbollen. Sedan tycker vi att det är roligt när husse eller matte sitter ner i kattungehagen med oss.

Silas fyra veckor

En härlig kille som utvecklas fint! Har en rund och go mage. Utvärderas för avel.

Mathilde fyra veckor

Denna tös går från klarhet till klarhet. Framåt och fin i typ. Utvärderas för avel.

Nelly fyra veckor

Den söta silvertösen som är kullens filosof. Lugn och harmonisk.

Georgiana fyra veckor

En bedårande lite paddfröken. Under utvärdering för avel.

Timothy fyra veckor

Killen som det är full fart i och först med det mesta. Otroligt kontaktsökande.

Kullen tre veckor

Nu är vi tre veckor gamla och matte tycker att vi är det sötaste som finns. Vi har öppnat ögonen helt och söker kontakt när matte eller husse kommer till kattungehagen, för vi har fått större yta än bara bolådan. Sedan står det en lustig rosa låda med havregryn i hagen, den har vi nosat på och klurar på vad som ska göras i den framöver. Idag fick vi smaka på lite mat och det var en blandad upplevelse hos oss. Kika nedan så ser ni hur fina och söta vi är.

Silas tre veckor

Under utvärdering.

Mathilde

Nelly

Georgiana

Under utvärdering

Timothy

Kullen är en vecka

Kullen har hunnit bli en vecka och de mår alla bra. De växer så att det knakar och duktiga mamma Madicken sköter dem så fint. Några har så smått börjat öppna ögonen och till nästa vecka hoppas vi att de är helt öppna. Det är två hanar och tre honor i kullen, där vi planerar att en hane och en hona går vidare i avel. Vi ska förstås se hur de utvecklas innan vi bestämmer vem som ska få chansen att ge några avkommor i framtiden.

SE*Alerias Silas Dantov

En liten nallebjörn som är under utvärdering för eventuell avel.

SE*Alerias Mathilde Dantovna

En rund och fin tös som är under utvärdering.

SE*Alerias Nelly Dantovna

En näpen liten silverpadda som tar för sig i mjölkbaren.

SE*Alerias Georgiana Dantovna

En fantastiskt lovande tös som är under utvärdering.

SE*Alerias Timothy Dantov

En mysig kille med vit svanstipp och rosa nos.