Astrid Lindgren kullen är här!

Eftersom kullen föddes den dagen då Astrid hade namnsdag blev temat givet. Det blir en kull efter en av Sveriges mest folkkära författare, Astrid Lindgren, som med sina barnböcker gjort stor inverkan på många barn. Hon är känd över hela världen för sina barnböcker och Pippi Långstrump finns översatt till 76 olika språk. Flertalet av hennes böcker har filmatiserats och Lindgren har tilldelats ett stort antal nationella och internationella priser för sina böcker. Allra mest gillar jag hennes vackra citat som visar på klokheten själv.

Astrid Lindgren har sagt: "Och så skriver jag så som jag själv skulle vilja ha boken om jag själv vore barn. Jag skriver för barnet i mig själv."

”Jag ogillar allt indelande av människor efter nationer och raser.”
 
”Ge barnen kärlek, mera kärlek och ännu mera kärlek, så kommer folkvettet av sig själv.”

”Denna dagen ett liv.”

”Ibland måste man göra saker man inte vågar, annars är man ingen människa utan bara en liten lort.”

”Man kan inte piska in något i barn, men man kan smeka fram mycket ur dem.”

Det föddes sex vackra kattungar och tyvärr somnade den siste lillkillen in. Det blev för jobbigt att sitta fast i öppningen så länge och krafterna sinade. Kvar har vi fem underbara kattungar och det är tre honor och två hanar.

Vilken kattunge som får vilket namn kommer jag att avgöra när jag sett deras personligheter. De namn som jag mest troligt kommer att använda är Birk, Mio, Madicken, Britta och Skrållan.

Mor: GIC S*Lubov Sibiri Nastasia Tolstova
Far: S*Lubov Sibiri Dimka Topazov

Nastasia är HCM-testad 2018-08-30 med friskt och fint hjärta.
Dimka (Gustav) är HCM-testad 2018-05-17 med friskt och fint hjärta.

Det blev lite ändrade planer i avelsarbetet och Nastasia blev parad tidigare än tänkt. Det beror på att Nicoletta som skulle paras med Gustav i början av hösten var tvungen att flytta för att må bra och blomma ut till den fantastiska Nicoletta som hon är. Jag vill att Nicoletta ska få landa och komma till ro i sitt nya hem och därför ställde jag in parningen mellan henne och Gustav i höst. Nastasia var helt återhämtad och hade dessutom skaffat sig lite hull efter senaste kullen och då fick hon träffa Gustav istället. Detta blir Nastasias sista kull och sedan väntar skön pension från småttisar för henne.

Kullens stamtavla SVERAK

Kullens stamtavla Pawpeds

Lille kämpe som ville leva men vi lyckades inte få ut dig i tid. Du kämpade väl men tillslut orkade du inte mer.

Sov gott lille Skorpan!