Välkommen Muminkullen!

Eftersom Madicken är namngiven från Astrid Lindgrens böcker om Madicken ville vi spinna vidare på författarskap av barnböcker i denna kull. Vi har valt att namnge denna kull efter Tove Janssons böcker om Muminfamiljen.

Muminkullen 12 veckor

Nu har vi fyllt 12 veckor och vi har utvecklats till fina och harmoniska individer. Vi har varit till veterinären och både besök och bilresa klarade vi av med glans. Vi är lite olika till sätten. Misan är en tuff och framåt tös och som inte missar ett bus. Lilla My är en kavat tös men som även söker upp soffan och kurrar. Mymlan är lite mer försiktig men tar för sig och vill gärna testa bus med farbror Ramses. Mumin är mammas pojke och är lite försiktig då nya leksaker introduceras men kommer igång när han sett att allt är lugnt, då är han en riktig buskille. Eftersom vi älskat att vara i kattgården så avslutar vi fotograferingen på favoritstället.

Muminkullen 11 veckor

Vi växer så det knakar och får prova en hel del olika mat och det är smaskens. Nu är matte hemma alla dagar och skämmer bort oss med pussar och kramar. Hon måste passa på för nu närmar det sig att vi ska flytta till våra nya familjer. Kattgården är vår favorit men på kvällarna är det soffträning och bus inne med husse och matte.

Muminkullen 10 veckor

Nu har vi verkligen kommit in i tonåren, både till utseende och sätt, säger matte. Vi är fortfarande väldigt charmiga och busiga. Denna vecka så fotade matte oss bara i farten så vi slapp posera, det var skönt både för oss och matte. Vi är alla trygga och harmoniska små sötnosar så det bådar gott inför att vi ska flytta om några veckor.

Muminkullen 9 veckor

Tiden rusar fram och matte vill stoppa tiden och bara njuta av oss, länge, länge! Vi har nu intagit exakt hela huset och inte en enda yta som vi inte undersökt. Eftersom matte och husse är mycket i uterummet och sitter i kattgården så är vi också där. Vi har börjat ta oss lite mer tid med de tvåbenta men vi älskar fortfarande att busa och jaga varandra.

Muminkullen 8 veckor

Vi har hunnit bli åtta veckor och har gjort vårt första veterinärbesök. Vi fick åka bil och det gick bara finfint och sedan sov vi hos veterinären. Uterummet tycker vi är toppen och även att leka tagen i kattgården. Matte och husse skrattar år våra upptåg och sedan har Citéa gett sig in i leken med oss – det är både kul och lite läskigt. Nu är det bestämt att Mumin kommer att flytta till Luleå, Lilla My till Örebro och Misan till Gävle. Matte har inte riktigt bestämt hur det blir med ljuvliga Mymlan.

Misan 8 veckor

Misan har ett så läckert uttryck och roligt att hon förhoppningsvis får egna kattungar i framtiden. Hon har lite vilja och har inte tid att sitta i knä. Istället ska det springas och klättras. Hon sitter gärna högt på klöspelaren och laddar för att hoppa på sina syskon.

Lilla My 8 veckor

Lilla My är bedårande och en framåt tös. Hon backar inte för de andra katterna och tar gärna deras blötmat om hon hinner. En riktig liten racerraket i kattgården och tycker att mattes rabatt är en härligt stor kattlåda.

Mymlan 8 veckor

Mymlan är en ljuvlig tös som söker kontakt, kanske vill hon charma husse. Hon är lite försiktig och vill undersöka det som är nytt i lugn och ro. Älskar att busa med sina syskon och att äta mat.

Mumin 8 veckor

Mumin är en härlig kille som är lite försiktig till en början men sedan busar han loss. Han har börjat gilla torrisar och knaprar högljutt. Att få fast honom på en bild i kattgården tog tid minsann men tillslut lyckades matte lite med kameran iallafall.

Muminkullen 7 veckor

Nu är vi sju veckor och matte vill stoppa tiden. Vi är ute i hela huset och leker, riktigt kul är klöstunnan som matte lagt ned på golvet. Vi har börjat ta emot besökare av de som är intresserade av oss och det är spännande. Kattgården har vi inte riktigt vågat oss ut i men Misan är ute och knallar på trallen. Däremot är vi obrydda över farbror Ramses som tror att han ska uppfostra oss och mamma Madicken tar det hela med ro. Vi ser fram emot besök och uppmärksamhet av alla som tycker att vi är söta!

Muminkullen 6 veckor

Kattungarna har hunnit bli sex veckor och utvecklingen går i en rasande fart. De har börjat vara ute i huset och uterummet är en favoritplats. De älskar att klättra upp på stolarna och busa på barpallens blanka fot. Äter gärna blötfoder men det där med torrisar är inte någon höjdare. Misan och Mumin kan knapra lite medan Mymlan och Lilla My gräver över de skålarna.
För pekaren över bilderna så ser ni namnen på sötnosarna.

Muminkullen 5 veckor

Nu är vi fem veckor och har benen fulla av spring. Det dundrar småtassar över golvet i kattungerummet och vi har gjort korta utflykter ut i huset. Matte och husse har börjat med att soffträna oss och det är mysigt. Vi äter nu för fullt och har haft besök av husse och mattes vänner.

Muminkullen 4 veckor

Nu har vi blivit 4 veckor och det är full fart i kattungehagen. Husse och matte har fått bygga ut hagen ytterligare en gång och det var lite oroligt för Madicken till en början. Vi har lärt oss att vi ska kissa i lådan med havregryn och Mymlan har även fattat att nummer två ska göras där. Vi äter mat med god aptit, åtminstone vi töser. Mumin tycker fortfarande att mjölkbaren är att föredra men äter några slick på maten.

Misan

SE*Alerias Misan Evanovna

Denna lilla tös är kullens pratkvarn. Hon trumpetar när det är dags för mat.

Lilla My

SE*Alerias Lilla My Evanovna

Paddfröken är framåt och älskar riktig mat. Prasselbollar är spännande.

Mymlan

SE*Alerias Mymlan Evanovna

Mymlan var snabb på att smaska i sig mat och den första som gjorde tvåan på lådan.

Mumin

SE*Alerias Mumin Evanov

Den fine silverkillen som har haft en tuff tid i mjölkbaren med sina tre systrar. Mat smakar sådär, kan ta några tuggor men hellre mammas mjölk. Snabbast att veta vad de där havregrynen i låda var till för.

Muminkullen 3 veckor

Tre veckor och bolådan känns lite trång. Vi har byggt ut till en liten hage och en låda med havregryn är fint placerad i hagen. Förhoppningsvis vet de små inom kort vad som ska göras där. De tultar omkring och har upptäckt sina tassar och de putsar lite på sina pälsar. Madicken sköter dem fortfarande med stort tålamod och viker upp mjölkbaren så snart de piper.

Här är Misan 1 vecka

SE*Alerias Misan Evanovna

En underbar liten classic tabby tjej. Hon har rumstrerat runt i mjölkbaren och verkligen sökt efter den bästa tissen.

Här är Lilla My 1 vecka.

SE*Alerias Lilla My Evanovna

En ljuvlig liten paddtös som är framåt och tar för sig.

Här är Mymlan 1 vecka

SE*Alerias Mymlan Evanovna

En vacker tös med både tyngd och rundhet.

Här är Mumin 1 vecka

SE*Alerias Mumin Evanov

Enda grabben i kullen och han är otroligt lik sin mor. Den rosa lilla nosen och det vackra silvret.

Föräldrar till Muminkullen

Mor: SE*Alerias Madicken Dimkovna
Far: Bunyenyeri's Evan Gil
Födda: 2022-04-25

Madicken är PKD testad 2020-09-24 och HCM-testad 2021-07-08 u.a.
Evan är PKD och HCM-testad 2021-06-22 u.a.


Kullens stamtavla SVERAK

Kullens stamtavla Pawpeds